Részletek
Az egyensúlyát vesztett gyomornak, beleknek és a vitalitás fokozására.
A PAPAYA KONCENTRÁTUMrendkívüli hatékonyságát a benne található közel száz enzim adja. Ezek közül különösen fontos a papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje lebontására képes. A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat, ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől).Az emésztési tranzit idő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége is. Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok „szakszerű”, gyors lebontását is. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből.
Kifejezetten ajánlott reflux, akut és krónikus nyelőcső gyulladás, gyomor- és bélhurut, IBS, fekélyes vastagbélgyulladás, székrekedés, Crohn-betegség ellen, ill. kiegészítő terápiájaként.Különösen hatékony ideges étvágytalanság, gyomor túlérzékenység esetén vagy ha zavar mutatkozik a gyomormozgások körül, mint ideges hányás, böfögés, kérődzés során.Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet és puffadást. Támogatja az immunrendszert és elősegítheti az általános jó közérzetet.
Az erjesztett Papaya hatása:
Az erjesztett papaya enzimekben és hasznos bélbaktériumokban gazdag koncentrátumot ad, amihez antioxidánsokban dús Nonit adnak. Az erjesztett papayában, az erjesztés során (ami körülbelül 3 hónapig tart) termelődik a Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium. Ezek a bélbaktériumok a papaya enzimeivel és a hozzá- adott Nonival együtt felerősít- hetik a papajában található enzimek antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunvédő hatását. Az így kapott kellemes ízű koncentrátum erősítheti a gyomrot, táplálja a bélsejteket, javíthatja az emésztést, növelheti a tápanyagok felszívódását. Megtakarítja a bélfalakat, támogatja a bélflórát. Természetes savlekötő, így kitűnően alkalmazható gyomorégés, reflux, gyomorfekély és a gyomor elnehezedés érzése ellen. Fehérje- és zsírbontó, emésztésben résztvevő szervek regenerálója és méregtelenítője. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait is enyhíti.
A növény leírása:
A dinnyefát trópusi területek gazdag talaján termesztik. A mintegy 10 m magas fa tetején a levelek egy csokorban helyezkednek el. Az apró, zöldes színű porzósvirágok a levelek hónaljában ülnek. A nagyobb termős virágok önállón vagy kettes-hármas csoportokban a törzs felső részén találhatók. Termése nagy, 20-30 cm-es, érett állapotban narancssárga bogyótermés, amely 5 kg-ot is nyomhat. A dinnyefa lombkoronájával és fürtökben csüngő termésével a pálmafára emlékeztet, kétlaki növény. A szára húsos és egyenes, általában 15-20 cm átmérőjű, a belseje pedig általában üres.
A papaya gyümölcs alakja hasonlít a dinnyére, kérge sima és keskeny, zöld színű, ha még éretlen, érett állapotban pedig narancsos-sárga. A gyümölcs pépje puha és lédús, az érett gyümölcs íze édes és aromás. Belsejében számtalan mag található, amit zselészerű réteg védelmez. A termésből származó papayatejet a még fán lévő, éretlen gyümölcs lecsapolásával, bemetszésével nyerik. Miden egyes gyümölcsből mintegy 10 g tej nyerhető, amelynek 20%-a porrá szárított nyers papain lesz. A papaint tabletta, kapszula, kenőcs és különféle gyógykészítmények formájában alkalmazzák.
Összetétel:
Papaya (Carica papaya) gyümölcs fermentum, gyümölcscukor, Noni (Morinda citrifolia) gyümölcslé, kálium- szorbát, szodium-benzoát, ananászlé, papaya gyülöcspép, természetes ananász aroma, citromsav.
Felhasználási javaslat:
30 ml naponta, két részletben az étkezések előtt. 30 ml koncentrátum tartalmaz 25,5 ml erjesztett papaya gyümölcsitalt és 1,5 ml Noni gyümölcsitalt. Felbontás után a készítményt hűtőben tároljuk és 5 héten belül fogyasszuk el.
Minimumkúra-maximumkúra:
Mindig a probléma foka és az életmód a meghatározó, de általános kúraidejének minimuma 3 palack tekinthető, azaz 50 nap, egy teljes kúraidő pedig 160 nap, azaz 10 palack.
Kiszerelés:
500 ml/16 napi adag
OETI: 7270/2010
Forgalmazó:
Natur Tanya Hungary Kft. - 1037 Budapest, Kiscelli utca 104.
Forgalmazó elérhetősége:
info@naturtanya.hu